acaciahoning  pot 450 gram - Natuurlijk Martha
  • acaciahoning  pot 450 gram - Natuurlijk Martha

Acaciahoning

€ 8,80

Verpakking: Glazen pot met deksel

Land van herkomst: Duitsland

Herkomst: pseudo-acacia, ofwel robinia (Robinia pseudoacacia)

Kleur: licht tot wit-geel

Consistentie: zeer vloeiend en helder.

Smaak: zeer mild, licht aroma, bloemig.

Vervangt suiker in alle keukenbereidingen. Ideaal voor zoeten.

Keurmerk webwinkel

Gewicht
Aantal

Acaciahoning is een honingsoort die relatief veel fructose bevat. De honing blijft hierdoor lang vloeibaar. De suiker fructose wordt in het menselijk lichaam maar langzaam afgegeven aan het bloed. Hierdoor blijft de insulinespiegel stabieler en is deze honing in mate als zoetstof ook geschikt voor diabetespatiënten.(altijd eerst overleggen met de behandelend arts)

Acaciahoning staat er vanuit de volksgeneeskunde om bekend het spijsverteringssysteem te stimuleren en schijnt een goede werking te hebben bij brandend maagzuur. Daarnaast heeft acaciahoning volgens de volksgeneeskunde een positieve werking op de alvleesklier(pancreas).

Klik hier voor het recept van honingmouse.

HO-ACA-450
16 Items

Specifieke referenties

ean13
7445919992979
    Mag ik kinderen jonger dan 1 jaar honing geven?

    Het advies is om kinderen voor de eerste verjaardag geen honing te geven. Honing kan een bacterie bevatten die botulisme kan veroorzaken. De bacterie zit in de grond en kan door bijvoorbeeld de pootjes van de bij in de honing terecht komen. Deze bacterie is niet gevaarlijk voor kinderen die één jaar of ouder zijn of voor volwassenen. Mochten zij deze bacterie binnen krijgen dan is hun darmflora er namelijk tegen bestand. De kans dat een pot honing is besmet met Clostridium botulinum (de bacterie die waarschijnlijk infantiel botulisme bij baby's kan veroorzaken) is overigens klein.


    Helpt lokale honing tegen hooikoorts?

    Honing bevat bijna geen pollen. Dat lokale honing helpt tegen hooikoorts is dus niet waar.

    Er zijn wel mensen met hooikoorts die baat hebben bij pure stuifmeelkorrels. Dit hoeft overigens geen lokale stuifmeel te zijn. Afhankelijk van de windrichting hebben wij in Nederland last van stuifmeel uit heel Europa. Om weerstand op te bouwen zijn stuifmeelkorrels afkomstig uit Europa dus gesachikt.


    Kan ik allergisch zijn voor honing?

    Ja, je kunt een honingallergie hebben. Dat uit zich meestal in de vorm van een huidaandoening (jeuk, zwelling), kortademigheid of maag/darm problemen en hoeft niet alleen te ontstaan door het eten van pure honing maar ook door producten waarin honing is verwerkt.


    Mag ik honing eten als ik zwanger ben?

    Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen honing eten.

    bron: voedingscenturm


    Ik heb diabetes. Mag ik dan nog wel honing gebruiken?

    Gebruik niet te veel suiker, jam, honing, siroop, witte pasta, wit meel, witte rijst of aardappelpuree, Hier zitten namelijk veel "snelle" koolhydraten in, waardoor de bloedspiegel omhoog schiet.

    bron: Diabetesfonds.

    Advies: Raadpleeg altijd je behandelend arts of diabetesverpleegkundige voor jouw specifieke situatie.


    Hoe lang kan ik een pot honing bewaren?

    Eigenlijk bederft honing niet. De officiële wettelijke houdbaarheidsdatum voor honing is 2 jaar.

    Een afgesloten pot kan echter jaren lang bewaard worden


    Hoe bewaar ik mijn honing?

    De beste bewaartemperatuur is 12 graden. Een koele kelder dus. In de koelkast is het veel te koud. Bewaar de honing ook het  liefst op een donkere plaats. In onze moderne huizen voldoet een keukenkastje ook heel goed als bewaarplaats.

    Vermijd dat er zuurstof  bij de honing kan komen. Sluit de deksel daarom altijd direct na gebruik. Zo voorkom je vreemde geurren en vocht in de honing.


    Ik zie een wit laagje schuim boven in de pot met honing.

    Dit zijn luchtbelletjes. Honing bevat hele kleine luchtmoleculen. Deze zitten normaal opgesloten in de honing en kunnen na enige tijd boven komen drijven.

    Even doorroeren met een schoon mes. Kwalitatief is er niets mis met deze honing.


    Waarom kristalliseert honing?

    Kristalliseren of versuikeren is het proces van ontstaan en groei van kristallen in de honing. De reden is het overschrijden van het oplossend vermogen: de glucose kan niet meer opgelost blijven en gaat kristalen vormen.

    Honing met een hoog glucose gehalte kristalliseert sneller dan honing met een hoog fructose gehalte.


    Hoe krijg ik weer vloeibare honing als mijn honing is gekristalliseerd? 

    Plaats de pot in handwarm water of zet de pot enkele dagen op een niet te hete verwarming. Verwarm de honing nooit hoger dan 40 graden.

    Verwarm de honing NOOIT in een magnetron.


    Wat is de gemiddelde voedingswaarde van honing?

    De onderstaande voedingswaardevermelding zijn gemiddelde waarden, die gebaseerd zijn op de NEVO-tabel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.  Honing is een natuurproduct en er kunnen onder andere door de seizoenen, de oogsttijd en de bodemgesteldheid afwijkingen optreden in de gemiddelde waarden. De voedingswaardevermelding is volgens de EU richtlijnen niet verplicht voor honing.

    Gemiddelde voedingswaarde van honing per 100 gram:

    Energie: 1364 kJ / 321 kcal

    Vetten: 0 gram

    - waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram.

    Koolhydraten: 80 gram

    - waarvan suikers: 80 gram

    Vezels: 0 gram

    Eiwitten: 0,3 gram

    Zout:

    Vitaminen en minaralen:

    Vitamine B2: 0,03 mg

    Vitamine B6: 0,032 mg

    Vitamine C: 4 mg

    Natrium: 10 mg

    Kalium: 55 mg

    Calcium: 7 mg

    Fosfor: 4 mg

    IJzer: 0,8 mg

    Magnesium: 2 mg

    Koper: 0,02 mg

    Zink: 0,062 mg


Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Gerelateerde berichten: