Gebonden venkelsoep met lindebloesemhoning

Gepubliceerd 19-04-2019 15:35:57
Categorieën Recepten

Gebonden venkelsoep met lindebloesemhoning

Voor 10 personen

Ingrediënten:

5 liter verse bouillon

6 venkelknollen

300 gram roomboter

300 gram boter

10 eetlepels Lindebloesemhoning 

zout en peper naar smaak

een scheut Pernod

250 cc room

Verder een grote pan, een keukenmachine en een garde.

Bereidingswijze:

Maak van de boter en de bloem een roux. Laat deze afkoelen.

Verwijder het groen van de venkel en houdt dit apart voor de garnering.

Kook in de bouillon de venkel knollen goed gaar .Haal de venkels uit de bouillon en pureer deze met de lindenbloesemhoning in de keukenmachine.

Doe dit bij de roux en roer het goed door elkaar.

Voeg nu de bouillon toe en laat het geheel zachtjes binden. Zeef de soep.

Voeg nu de pernod, room en peper en zout naar smaak toe.

Houdt de soep au-bain-marie warm of serveer direct uit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)