Laatste blogartikelen
Blog categoriën
-
Algemeen (3)
Algemene blogs en blogs die niet in een specieke categorie passen. -
Recepten (9)
Een verzameling van diverse recepten met een gemeenschappelijke deler, namelijk honing. -
Propolis (3)
Blogs over propolis het natuurlijk antibioticum uit de bijenkast. -
Bee’s wrap (1)
Blogs over bee’s wrap het herbruikbare, duurzame alternatief voor huishoud- en aluminiumfolie.
Search on blog
Hulp nodig?
Gebonden venkelsoep met lindebloesemhoning
Gepubliceerd
19-04-2019 15:35:57
Categorieën
Recepten
Voor 10 personen
Ingrediënten:
5 liter verse bouillon
6 venkelknollen
300 gram roomboter
300 gram boter
10 eetlepels Lindebloesemhoning
zout en peper naar smaak
een scheut Pernod
250 cc room
Verder een grote pan, een keukenmachine en een garde.
Bereidingswijze:
Maak van de boter en de bloem een roux. Laat deze afkoelen.
Verwijder het groen van de venkel en houdt dit apart voor de garnering.
Kook in de bouillon de venkel knollen goed gaar .Haal de venkels uit de bouillon en pureer deze met de lindenbloesemhoning in de keukenmachine.
Doe dit bij de roux en roer het goed door elkaar.
Voeg nu de bouillon toe en laat het geheel zachtjes binden. Zeef de soep.
Voeg nu de pernod, room en peper en zout naar smaak toe.
Houdt de soep au-bain-marie warm of serveer direct uit.