Kantonese runderreepjes

Gepubliceerd 18-04-2019 20:37:46
Categorieën Recepten

Kantonese runderreepjes

Ingrediënten 

2½ eetlepel sesamolie

3 tenen knoflook, gehakt.

12 kleine worteltjes (ongeveer 375 gram), gesneden in reepjes van 5 bij 2 cm.

1½ eetlepel sojasaus.

6 eetlepels oranjebloesem.

¾ theelepel chilipoeder of cayennepeper.

500 gram runderfilet, in reepjes van 5 bij 2 cm gesneden.

¼ theelepel zout.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of in een pan met anti-aanbaklaag. 
Fruit daarin de knoflook tot die begint te kleuren. Voeg de worteltjes toe met 2 theelepels sojasaus, 1 eetlepel honing en ¼ theelepel chilipoeder of cayennepeper en roerbak 2-3 minuten tot de worteltjes net zacht beginnen te worden.
Voeg het rundvlees toe,  met de rest van de sojasaus, honing, chilipoeder of cayennepoeder en het zout. Roerbak nog 5-7 minuten tot het vlees bruin en enigszins krokant is en de worteltjes gekaramelliseerd zijn. Dien onmiddellijk op.

NOTITIES

Roerbakken boven een hete vlam betekent dat voedsel snel gaar is, terwijl alle sappen en de smaak bewaard blijven. In dit recept wordt het rundvlees gebakken tot het krokant en zoet is. De geurige oranjebloesemhoning maakt de scherpte van de pepers goed en versterkt de zoete smaak van de worteltjes. 
Serveer bij dit gerecht gekookte rijst om de van de honing doortrokken sappen te absorberen.

Gerelateerde producten

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)