Aspergesalade met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten

Gepubliceerd 19-04-2019 16:26:25
Categorieën Recepten

Aspergesalade met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten

Voor 6 personen.

500 gram groene asperges

50 gram gewassen en gedroogde rucula

 8 gedroogde tomaten op olie

125 gram zachte geitenkaas

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel witte balsamico azijn

1 eetlepel lindebloesemhoning

75 gram walnoten

voor de marinade

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels lindebloesemhoning

1 eetlepel witte balsamico azijn

1 lente-uitje

2 eetlepels verse groene kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum en/of tijm.

Bereidingswijze:

Leg de geitenkaas een paar uur tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, het gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. 
Snij dikke asperges in de lengte doormidden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok 
Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar. Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen. 
Verdeel de rucula over de borden.
Verdeel hierover de asperges. Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de asperges. Garneer met de geroosterde walnoten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)