Laatste blogartikelen
Blog categoriën
-
Algemeen (3)
Algemene blogs en blogs die niet in een specieke categorie passen. -
Recepten (9)
Een verzameling van diverse recepten met een gemeenschappelijke deler, namelijk honing. -
Propolis (3)
Blogs over propolis het natuurlijk antibioticum uit de bijenkast. -
Bee’s wrap (1)
Blogs over bee’s wrap het herbruikbare, duurzame alternatief voor huishoud- en aluminiumfolie.
Search on blog
Hulp nodig?
Aspergesalade met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten
Gepubliceerd
19-04-2019 16:26:25
Categorieën
Recepten
Voor 6 personen.
500 gram groene asperges
50 gram gewassen en gedroogde rucula
8 gedroogde tomaten op olie
125 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
1 eetlepel lindebloesemhoning
75 gram walnoten
voor de marinade
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels lindebloesemhoning
1 eetlepel witte balsamico azijn
1 lente-uitje
2 eetlepels verse groene kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum en/of tijm.
Bereidingswijze:
Leg de geitenkaas een paar uur tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, het gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken.
Snij dikke asperges in de lengte doormidden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok
Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar. Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
Verdeel de rucula over de borden.
Verdeel hierover de asperges. Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de asperges. Garneer met de geroosterde walnoten.