

Plastic zak: inhoud 100 gram.
Land van herkomst: Litouwen.
Algemene dosering: een tot twee eetlepels per dag. Kinderen kunnen het ook als kleine snoepjes eten.
Contra-indicaties: reactie kan heftig zijn vooral bij mensen met astma. Daarom beginnen met kleine hoeveelheden en onmiddellijk stoppen bij allergische reactie. Bij brandend maagzuur, hoge urinezuurwaarden en jicht wordt het gebruik ontraden.
Donker, koel en droog bewaren in een afgesloten pot. (Niet in de koelkast)
Bijenbrood wordt ook nog wel eens perga of ambrosia genoemd. Perga betekent het “brood van de bijen” omdat het eigenlijk een basisvoedingsmiddel van de bijen is. Wanneer bijen met stuifmeelpollen in de kast aankomen zoeken zij een lege cel in de buurt van het broeinest om de stuifmeelpollen in te doen.De huisbijen mengen vervolgens de stuifmeelpollen met klierafscheiding en honing. Deze mix wordt in de raatjes gestampt tot deze tot ongeveer tweederde is gevuld. De cel wordt afgesloten met een laagje propolis.
Na het oogsten door de imker wordt het bijenbrood gedroogd op lage temperatuur (ongeveer 40 graden) en vervolgens verpakt.
Bijenbrood:
voedingswaarde per 100 gram
Energie 1650 kJ / 393 kcal
Vet 9 gram
waarvan verzadigd 2,2 gram
Koolhydraten 59 gram
waarvan suikers 36,5 gram
Eiwitten 16 gram
Zout 5 gram
Je bent misschien ook geïnteresseerd in