

Verkrijgbaar in kunststof pot van 250 gram en kunststofpot van 500 gram.
Manuka New Zealand is het toonaangevend merk op het gebied van monoflorale Manuka honing.
Manuka New Zealand past het wetenschappelijk bewezen MGO gradatiesysteem toe voor monoflorale Manuka honing.
Manuka New Zealand staat garant voor de unieke kwaliteit van haar monoflorale MGO Manuka Honingen en is herkenbaar door het Manuka New Zealand logo en gouden MGO MGO garantie aanduiding.
Belangrijkste toepassingen
Spijsvertering
Maagzweren
Maagontsteking
Reflux (oprispingen)
Prikkelbare darm
Diarree
Ziekte van Crohn
MRSA
Helicobacter pylon
Clostridum difficile
Luchtwegen
Keelpijn
Amandelontsteking
Bronchitis
Hoesten
Orale hygiëne
Tandvleesaandoeningen
Aften
Tandheelkundige zorg
Wondgenezing
Huidverzorging
Acne
Eczeem
Proriasis
Droge huid (uitwendig)
Voedingswaarde per 100 gr.: 1400 kj/335 Kcal, 0,0 eiwit, < 0,0 gr. vet, 82.1 gr. koolhydraten; waarvan 82.1 gr. suikers, 0 gr. vezels en 0,03 gr. zout.
Het advies is om kinderen voor de eerste verjaardag geen honing te geven. Honing kan een bacterie bevatten die botulisme kan veroorzaken. De bacterie zit in de grond en kan door bijvoorbeeld de pootjes van de bij in de honing terecht komen. Deze bacterie is niet gevaarlijk voor kinderen die één jaar of ouder zijn of voor volwassenen. Mochten zij deze bacterie binnen krijgen dan is hun darmflora er namelijk tegen bestand. De kans dat een pot honing is besmet met Clostridium botulinum (de bacterie die waarschijnlijk infantiel botulisme bij baby's kan veroorzaken) is overigens klein.
Ja, je kunt een honingallergie hebben. Dat uit zich meestal in de vorm van een huidaandoening (jeuk, zwelling), kortademigheid of maag/darm problemen en hoeft niet alleen te ontstaan door het eten van pure honing maar ook door producten waarin honing is verwerkt.
Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen honing eten.
bron: voedingscenturm
Monoflorale MGO Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. De autochtone Maori gebruikten de bladeren en schors van de Manuka struik voor een scala aan inwendige en uitwendige kwalen. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt.
De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO™ Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100 procent natuurlijke product in de wereld dat aantoonbaar effectief en betrouwbaar werkt vanwege de hoge niveaus Methylglyoxal (MGO™). Het is bekend dat Manuka honing in de juiste sterkte het lichaam voedt en het zelfherstellend vermogen ondersteunt.
Nieuw Zeelandse Manuka Honing is de enige 100% natuurlijke voeding in de wereld waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het een unieke, hoogwaardige en betrouwbare bioactiviteit heeft.
In 2006 deden Duitse wetenschappers, onder leiding van Professor Thomas Henle (verbonden aan de Technische Universiteit van Dresden), een ontdekking dat deze uitzonderlijke niveaus van Methylglyoxal (MGO) in Manuka Honing uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de unieke en betrouwbare bioactiviteit. MGO Manuka Honing wordt altijd getest op onder andere methylglyoxal (MGO) en dihydroxyaceton (DHA-gehalte), hydroxymethylfurfural (HMF), diatase, DNA-analyse en aanwezigheid van manuka-oliën, vochtgehalte en microbiologische parameters. Daarnaast wordt ook getest op kleur, geleidbaarheid, smaak en aroma.
MGO Manuka Honing is het enigste voedsel in de wereld dat tot nu toe gevonden is met een significant Methylglyoxal (MGO) gehalte variërend van 20 mg/kg tot wel 1000 mg/kg. Ter vergelijking: alle andere wereldwijd geteste honingen varieerden van 0 tot 5 mg/kg, andere voedingsmiddelen van 0 tot 10 mg/kg echter met koffie en cacao als uitzondering met waardes tot 45 mg/kg.
Manuka New Zealand produceert uitsluitend monoflorale MGO Manuka Honing met verschillende MGO gehaltes, variërend van MGO 100+ (100 mg/kg) tot en met MGO 550+ (550 mg/kg) Hoe hoger het Methylglyoxal (MGO) gehalte, hoe sterker de bioactiviteit van de Manuka Honing is. Manuka Honingen met waardes boven de MGO 800+ komen van nature weinig voor.
MGO Manuka Honing heeft een gematigde glycemische index van 54-59. Diabetici kunnen nog steeds profiteren van Manuka Honing bij een zorgvuldig beheer van bloedsuikerspiegel. Raadpleeg echter altijd uw arts.
De onderstaande voedingswaardevermelding zijn gemiddelde waarden, die gebaseerd zijn op de NEVO-tabel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Honing is een natuurproduct en er kunnen onder andere door de seizoenen, de oogsttijd en de bodemgesteldheid afwijkingen optreden in de gemiddelde waarden. De voedingswaardevermelding is volgens de EU richtlijnen niet verplicht voor honing.
Gemiddelde voedingswaarde van honing per 100 gram:
Energie: 1364 kJ / 321 kcal
Vetten: 0 gram
- waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram.
Koolhydraten: 80 gram
- waarvan suikers: 80 gram
Vezels: 0 gram
Eiwitten: 0,3 gram
Zout:
Vitaminen en minaralen:
Vitamine B2: 0,03 mg
Vitamine B6: 0,032 mg
Vitamine C: 4 mg
Natrium: 10 mg
Kalium: 55 mg
Calcium: 7 mg
Fosfor: 4 mg
IJzer: 0,8 mg
Magnesium: 2 mg
Koper: 0,02 mg
Zink: 0,062 mg
Je bent misschien ook geïnteresseerd in