Honingcake
   03/09/2019 17:01:16     Recepten    &#48 Reacties

Ingrediënten: 200 gram cakemeel

200 gram boter

4 eieren 100 gram suiker

100 gram oranjebloemhoning met gekonfijte sinaasappelschil

Voorbereiding:

Warm de oven voor op 160 graden. Maak met een garde een vloeibaar mengsel van de eieren, boter (eventueel een beetje au bain marie verwarmen, maar niet te warm vanwege de eieren!), suiker en honing.

Vet het bakblik in.

Bereidingswijze:

Doe de cakemeel in een beslag kom. Doe hierbij het vloeibare mengsel. Roer dit goed om alle klontjes weg te krijgen.

Doe het deeg in het bakblik

TIP: giet een beetje dunne honing (zonder gekonfijte sinaasappelschil) over de bovenkant van de cake, dit carameliseert heerlijk tijdens het bakken in de bovenkant.

Als de oven is voorverwarmd, kan de cake hier voor 60 minuten in. Controleer met een naald of de cake gaar is, eventueel nog even terug in de oven.

Tip: Als je een sterkere, of minder sterkere honingsmaak wilt, verander dan de verhouding honing/suiker. Als je maar op 200 gram in totaal uitkomt (ongeveer)

Deel dit bericht

Reacties

Log in of registreer jezelf om een reactie te plaatsen