Wij zijn bereikbaar van 09.00 uur tot 21.00 uur
Bisschopswijn
  • Bisschopswijn

Bisschopswijn

€ 4,05

Glazen fles. Inhoud 1 liter. 8,5% vol.

Naar Oud Hollandsch recept.

Aantal
Aantal

Wij verkopen geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Bij twijfel kunnen wij vragen om een geldige legitimatie te tonen bij aflevering.

Deze Rode Bisschopswijn gemaakt naar oud Hollands recept met extra honing. De bisschopswijn zal u een heerlijk warm gevoel geven. Heerlijke wijn met smaken van kruiden, kaneel, sinaasappelschil, kruidnagel, steranijs en vooral honing. De wijn heeft een tropisch karakter en is bedoelt u te verwarmen in de koudere dagen, maar natuurlijk ook gewoon erg lekker in de warme dagen. De perfecte serveer temperatuur is tussen de 9 - 12 graden.

Sinds 30 jaar geleden zijn de Ambrosia wijnen verkrijgbaar in Nederland en België. De wijnen met eigen zoete karakter staan voor ‘Gezond Genieten’ en is in de basis van medicinale honingwijn.

De Ambrosia wijnen komen uit Sicilië, een zuidelijk eiland van Italië. Door de straat van Messina wordt Sicilië gescheiden van het vaste land. Sicilië is bekend om een van de meest actieve vulkanen van de wereld, Etna. In Sicilië zijn de weersomstandigheden uitmuntend voor het verbouwen van vruchten, amandelen, olijven en druiven. Hierdoor is Sicilië al ruim 2000 jaar een groot producent van gewassen. Sinds de 14 de eeuw is het eiland ook begonnen met wijn produceren, en heeft het een eigen florerende wijnbouwcultuur opgebouwd. Ze produceerden vooral zoeten wijnen die aan het vaste land van Italië verkocht werden of geëxporteerd werden naar Afrika. De afgelopen 10 jaar heeft Ambrosia grote stappen genomen en is de kwaliteit sterk verbeterd.

De heerlijke zoete wijnen worden gemaakt van delicate muskaat druiven, met een diepgouden kleur en een reeds van tonen van honing en tropisch fruit. Als de streng geselecteerde oogst verwerkt is wordt deze naar Zwaag getransporteerd. In Nederland worden de puntjes op de i gezet door de wijn te verrijken met Linde Honing, Propolis, biologische kruiden en andere ingrediënten. Uiteindelijk als de wijn klaar is bevat het de kenmerkende unieke Ambrosia kleur, geur en smaak.

DR-BIS-001
53 Items

Klik hier om een review achter te laten