Manuka olie 20+ leptospermum scoparium 10 ml

€ 23,95

Flesje 10 ml

Manuka olie is afkomstig van de Nieuw Zeelandse Manuka struik (Leptospermum Scoparium (tak en bladeren)). De Manuka en zijn olie worden gewonnen, geoogst en geproduceerd in de regio Oostkaap in Nieuw Zeeland. Leptospermum Scoparium staat wereldwijd bekend om zijn unieke potentieel. De semi-vluchtige Manuka olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren en takken van de Leptospermum Scoparium met zekerheid van het triketon-activiteitsniveau als onderdeel van de natuurlijke kenmerken van deze 100% natuurlijke etherische Manuka olie.

Sluit de dop altijd direct na gebruik
Bewaar op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht
Altijd buiten bereik van kinderen bewaren
Alleen voor uitwendig gebruik

Manuka

Webwinkel Keurmerk

Aantal

Gebruik:

Huid: Gebruik de Manuka olie samen met jouw favoriete olie, zoals bijvoorbeeld amandel- of jojoba olie. Gebruik 1 druppel Manuka olie op 10 ml olie. 

Diffuser: Gebruik voor diffusers op waterbasis 5 druppels Manuka olie op 100 ml water. Geeft een extra kalmerend en ontspannend effect, voor jong en oud.

Bad: Voeg 10 druppels Manuka olie toe aan een neutrale shampoo, badschuim of badolie. 

Stoombad: maximaal 5 druppels Manuka olie.

Mondwater: voeg 1 tot 2 druppels Manuka olie toe aan een glas warm water. Spoel de mond. Niet doorslikken. Voor gezond tandvlees en voorkomt slechte adem.

Haar: Voeg 1 tot 2 druppels Manuka olie toe aan je favoriete shampoo om je haar een extra boost te geven. Kan ook gebruikt worden om roos en vet haar te bestrijden.

Insectenbeet: Breng 1 druppel Manuka olie rechtstreeks op de jeukende plek aan.

Antibacteriële/antimicrobiële spray oplossing: Verdun 10 druppels Manuka olie met 100 ml water.

MA-OLI-010
3 Items
  Wat is Manuka honing?

  Monoflorale MGO Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. De autochtone Maori gebruikten de bladeren en schors van de Manuka struik voor een scala aan inwendige en uitwendige kwalen. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt.

  De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO™ Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100 procent natuurlijke product in de wereld dat aantoonbaar effectief en betrouwbaar werkt vanwege de hoge niveaus Methylglyoxal (MGO™).  Het is bekend dat Manuka honing in de juiste sterkte het lichaam voedt en het zelfherstellend vermogen ondersteunt.


  Wat maakt Monoflorale MGO Manuka honing zo uniek?

  Nieuw Zeelandse Manuka Honing is de enige 100% natuurlijke voeding in de wereld waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het een unieke, hoogwaardige en betrouwbare bioactiviteit heeft.

  In 2006 deden Duitse wetenschappers, onder leiding van Professor Thomas Henle (verbonden aan de Technische Universiteit van Dresden), een ontdekking dat deze uitzonderlijke niveaus van Methylglyoxal (MGO) in Manuka Honing uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de unieke en betrouwbare bioactiviteit. MGO Manuka Honing wordt altijd getest op onder andere methylglyoxal (MGO) en dihydroxyaceton (DHA-gehalte), hydroxymethylfurfural (HMF), diatase, DNA-analyse en aanwezigheid van manuka-oliën, vochtgehalte en microbiologische parameters. Daarnaast wordt ook getest op kleur, geleidbaarheid, smaak en aroma. 

  MGO Manuka Honing is het enigste voedsel in de wereld dat tot nu toe gevonden is met een significant Methylglyoxal (MGO) gehalte variërend van 20 mg/kg tot wel 1000 mg/kg. Ter vergelijking: alle andere wereldwijd geteste honingen varieerden van 0 tot 5 mg/kg, andere voedingsmiddelen van 0 tot 10 mg/kg echter met koffie en cacao als uitzondering met waardes tot 45 mg/kg.

  Manuka New Zealand produceert uitsluitend monoflorale MGO Manuka Honing met verschillende MGO gehaltes, variërend van MGO 100+ (100 mg/kg) tot en met MGO 550+ (550 mg/kg) Hoe hoger het Methylglyoxal (MGO) gehalte, hoe sterker de bioactiviteit van de Manuka Honing is. Manuka Honingen met waardes boven de MGO 800+ komen van nature weinig voor.