

Onder het concept van ‘honing met toegevoegde waarde’ heeft Alemany de Mel Gourmet lijn gecreëerd.
Geen suikers of toegevoegde vetten met originele combinaties en bekroond met verschillende Greet Taste Awards.
Een gastronomische delicatesse.
Heerlijk op een toastje, door de yoghurt, met verse kaas of door de vinaigrette voor salades.
Combineer griekse yoghurt en oranjebloesemhoning met gekonfijte sinaasappelschil eens met chocoladerasp.
Klik hier voor een recept: cake van oranjebloesemhoning met gekonfijte sinaasappelschil
Het advies is om kinderen voor de eerste verjaardag geen honing te geven. Honing kan een bacterie bevatten die botulisme kan veroorzaken. De bacterie zit in de grond en kan door bijvoorbeeld de pootjes van de bij in de honing terecht komen. Deze bacterie is niet gevaarlijk voor kinderen die één jaar of ouder zijn of voor volwassenen. Mochten zij deze bacterie binnen krijgen dan is hun darmflora er namelijk tegen bestand. De kans dat een pot honing is besmet met Clostridium botulinum (de bacterie die waarschijnlijk infantiel botulisme bij baby's kan veroorzaken) is overigens klein.
Honing bevat bijna geen pollen. Dat lokale honing helpt tegen hooikoorts is dus niet waar.
Er zijn wel mensen met hooikoorts die baat hebben bij pure stuifmeelkorrels. Dit hoeft overigens geen lokale stuifmeel te zijn. Afhankelijk van de windrichting hebben wij in Nederland last van stuifmeel uit heel Europa. Om weerstand op te bouwen zijn stuifmeelkorrels afkomstig uit Europa dus gesachikt.
Ja, je kunt een honingallergie hebben. Dat uit zich meestal in de vorm van een huidaandoening (jeuk, zwelling), kortademigheid of maag/darm problemen en hoeft niet alleen te ontstaan door het eten van pure honing maar ook door producten waarin honing is verwerkt.
Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen honing eten.
bron: voedingscenturm
Gebruik niet te veel suiker, jam, honing, siroop, witte pasta, wit meel, witte rijst of aardappelpuree, Hier zitten namelijk veel "snelle" koolhydraten in, waardoor de bloedspiegel omhoog schiet.
bron: Diabetesfonds.
Advies: Raadpleeg altijd je behandelend arts of diabetesverpleegkundige voor jouw specifieke situatie.
Eigenlijk bederft honing niet. De officiële wettelijke houdbaarheidsdatum voor honing is 2 jaar.
Een afgesloten pot kan echter jaren lang bewaard worden
De beste bewaartemperatuur is 12 graden. Een koele kelder dus. In de koelkast is het veel te koud. Bewaar de honing ook het liefst op een donkere plaats. In onze moderne huizen voldoet een keukenkastje ook heel goed als bewaarplaats.
Vermijd dat er zuurstof bij de honing kan komen. Sluit de deksel daarom altijd direct na gebruik. Zo voorkom je vreemde geurren en vocht in de honing.
De onderstaande voedingswaardevermelding zijn gemiddelde waarden, die gebaseerd zijn op de NEVO-tabel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Honing is een natuurproduct en er kunnen onder andere door de seizoenen, de oogsttijd en de bodemgesteldheid afwijkingen optreden in de gemiddelde waarden. De voedingswaardevermelding is volgens de EU richtlijnen niet verplicht voor honing.
Gemiddelde voedingswaarde van honing per 100 gram:
Energie: 1364 kJ / 321 kcal
Vetten: 0 gram
- waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram.
Koolhydraten: 80 gram
- waarvan suikers: 80 gram
Vezels: 0 gram
Eiwitten: 0,3 gram
Zout:
Vitaminen en minaralen:
Vitamine B2: 0,03 mg
Vitamine B6: 0,032 mg
Vitamine C: 4 mg
Natrium: 10 mg
Kalium: 55 mg
Calcium: 7 mg
Fosfor: 4 mg
IJzer: 0,8 mg
Magnesium: 2 mg
Koper: 0,02 mg
Zink: 0,062 mg
Je bent misschien ook geïnteresseerd in