Wij zijn bereikbaar van 09.00 uur tot 21.00 uur

Manuka Honing MGO 30+

€ 20,64

Manuka Honing MGO 30+
Manuka Honing MGO 30+ wordt gecertificeerd aan de hand van de aanwezige waardes van Methylglyoxal in mg/kg. Methylgyloxal is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze stof van nature voorkomt in de Manuka Honing MGO 30+ en verantwoordelijk is voor de hoge beschikbaarheid en grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van de Manuka Honing MGO 30+. Hoe hoger de waardes van MGO Manuka Honing des te meer bio-actieve stoffen aanwezig zijn.

Manuka Honing MGO 30+ bevat minimaal 30 mg/kg Methylglyoxal.

Gewicht
Aantal
Laatste items in voorraad

HO-MAN-030
1 Item
    Mag ik kinderen jonger dan 1 jaar honing geven?

    Het advies is om kinderen voor de eerste verjaardag geen honing te geven. Honing kan een bacterie bevatten die botulisme kan veroorzaken. De bacterie zit in de grond en kan door bijvoorbeeld de pootjes van de bij in de honing terecht komen. Deze bacterie is niet gevaarlijk voor kinderen die één jaar of ouder zijn of voor volwassenen. Mochten zij deze bacterie binnen krijgen dan is hun darmflora er namelijk tegen bestand. De kans dat een pot honing is besmet met Clostridium botulinum (de bacterie die waarschijnlijk infantiel botulisme bij baby's kan veroorzaken) is overigens klein.


    Helpt lokale honing tegen hooikoorts?

    Honing bevat bijna geen pollen. Dat lokale honing helpt tegen hooikoorts is dus niet waar.

    Er zijn wel mensen met hooikoorts die baat hebben bij pure stuifmeelkorrels. Dit hoeft overigens geen lokale stuifmeel te zijn. Afhankelijk van de windrichting hebben wij in Nederland last van stuifmeel uit heel Europa. Om weerstand op te bouwen zijn stuifmeelkorrels afkomstig uit Europa dus gesachikt.


    Kan ik allergisch zijn voor honing?

    Ja, je kunt een honingallergie hebben. Dat uit zich meestal in de vorm van een huidaandoening (jeuk, zwelling), kortademigheid of maag/darm problemen en hoeft niet alleen te ontstaan door het eten van pure honing maar ook door producten waarin honing is verwerkt.


    Mag ik honing eten als ik zwanger ben?

    Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen honing eten.

    bron: voedingscenturm


    Ik heb diabetes. Mag ik dan nog wel honing gebruiken?

    Gebruik niet te veel suiker, jam, honing, siroop, witte pasta, wit meel, witte rijst of aardappelpuree, Hier zitten namelijk veel "snelle" koolhydraten in, waardoor de bloedspiegel omhoog schiet.

    bron: Diabetesfonds.

    Advies: Raadpleeg altijd je behandelend arts of diabetesverpleegkundige voor jouw specifieke situatie.


    Hoe bewaar ik mijn honing?

    De beste bewaartemperatuur is 12 graden. Een koele kelder dus. In de koelkast is het veel te koud. Bewaar de honing ook het  liefst op een donkere plaats. In onze moderne huizen voldoet een keukenkastje ook heel goed als bewaarplaats.

    Vermijd dat er zuurstof  bij de honing kan komen. Sluit de deksel daarom altijd direct na gebruik. Zo voorkom je vreemde geurren en vocht in de honing.


    Waarom kristalliseert honing?

    Kristalliseren of versuikeren is het proces van ontstaan en groei van kristallen in de honing. De reden is het overschrijden van het oplossend vermogen: de glucose kan niet meer opgelost blijven en gaat kristalen vormen.

    Honing met een hoog glucose gehalte kristalliseert sneller dan honing met een hoog fructose gehalte.


    Hoe krijg ik weer vloeibare honing als mijn honing is gekristalliseerd? 

    Plaats de pot in handwarm water of zet de pot enkele dagen op een niet te hete verwarming. Verwarm de honing nooit hoger dan 40 graden.

    Verwarm de honing NOOIT in een magnetron.


    Wat is Manuka honing?

    MGO™ Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. De autochtone Maori gebruikten de bladeren en schors van de Manuka struik voor een scala aan inwendige en uitwendige kwalen. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt.

    De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO™ Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100 procent natuurlijke product in de wereld dat aantoonbaar effectief en betrouwbaar werkt vanwege de hoge niveaus Methylglyoxal (MGO™).  Het is bekend dat Manuka honing in de juiste sterkte het lichaam voedt en het zelfherstellend vermogen ondersteunt.


    Wat maakt Manuka honing zo speciaal?

    Manuka honing is de eerste honing die zo uitgebreid onderzocht is en erkend wordt om zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen.
    Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. Manuka-nectar levert de speciale natuurlijke verbindingen die Manuka honing tot de meest gewaardeerde honigsoort maken – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw-Zeelandse Manuka-boom.


Klik hier om een review achter te laten