Biologische Bloemenhoning

€ 12,90

Verpakking: Glazen pot met deksel.

Inhoud: 500 gram.

Land van herkomst: Spanje (Catalonie, Aragon, Valencia)

Kleur: amber

Consistentie: dik vloeibaar

Smaak: mild zoet met een bloemig aroma.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Aantal
Laatste items in voorraad

In Spanje is de controle en certificering van de biologische landbouwproductie de verantwoordelijkheid van de autonome regio's en wordt deze voornamelijk uitgevoerd door openbare controle-instanties.

Als een onderscheidend kenmerk, zodat de consument de producten van de biologische landbouw op de markt kan onderscheiden, worden alle verpakte eenheden, naast hun eigen merk en enkele van de specifieke vermeldingen van de biologische landbouw, afgedrukt met de code van de autoriteit en het controleorgaan. (ES-ECO-019-CT) Het communautaire logo van de AE ​​moet ook worden afgedrukt, wat verplicht is vanaf 1 juli 2010, onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de regelgeving.

Dit alles betekent dat het bedrijf waar het product is geproduceerd of uitgewerkt, onderworpen is aan de overeenkomstige controles en inspecties van de Autoriteit. Het vormt op zijn beurt de enige officiële garantie dat het product voldoet aan de kwaliteit die de consument aanneemt en voldoet aan de normen die zijn vastgelegd in Verordening (EG) 834/2007 en Verordening (EG) 889/2008.

Voedingswaarde per 100 gram honing:                                                                                                                 
Energiewaarde 1283KJ / 302 Kcal
Eiwitten   0,4 g
Koolhydraten 75,1 g (suikers)
Vetten 0,1 g
Natrium 0,01 g

HO-BBH-500
1 Item
  Mag ik kinderen jonger dan 1 jaar honing geven?

  Het advies is om kinderen voor de eerste verjaardag geen honing te geven. Honing kan een bacterie bevatten die botulisme kan veroorzaken. De bacterie zit in de grond en kan door bijvoorbeeld de pootjes van de bij in de honing terecht komen. Deze bacterie is niet gevaarlijk voor kinderen die één jaar of ouder zijn of voor volwassenen. Mochten zij deze bacterie binnen krijgen dan is hun darmflora er namelijk tegen bestand. De kans dat een pot honing is besmet met Clostridium botulinum (de bacterie die waarschijnlijk infantiel botulisme bij baby's kan veroorzaken) is overigens klein.


  Helpt lokale honing tegen hooikoorts?

  Honing bevat bijna geen pollen. Dat lokale honing helpt tegen hooikoorts is dus niet waar.

  Er zijn wel mensen met hooikoorts die baat hebben bij pure stuifmeelkorrels. Dit hoeft overigens geen lokale stuifmeel te zijn. Afhankelijk van de windrichting hebben wij in Nederland last van stuifmeel uit heel Europa. Om weerstand op te bouwen zijn stuifmeelkorrels afkomstig uit Europa dus gesachikt.


  Kan ik allergisch zijn voor honing?

  Ja, je kunt een honingallergie hebben. Dat uit zich meestal in de vorm van een huidaandoening (jeuk, zwelling), kortademigheid of maag/darm problemen en hoeft niet alleen te ontstaan door het eten van pure honing maar ook door producten waarin honing is verwerkt.


  Mag ik honing eten als ik zwanger ben?

  Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen honing eten.

  bron: voedingscenturm


  Ik heb diabetes. Mag ik dan nog wel honing gebruiken?

  Gebruik niet te veel suiker, jam, honing, siroop, witte pasta, wit meel, witte rijst of aardappelpuree, Hier zitten namelijk veel "snelle" koolhydraten in, waardoor de bloedspiegel omhoog schiet.

  bron: Diabetesfonds.

  Advies: Raadpleeg altijd je behandelend arts of diabetesverpleegkundige voor jouw specifieke situatie.


  Hoe lang kan ik een pot honing bewaren?

  Eigenlijk bederft honing niet. De officiële wettelijke houdbaarheidsdatum voor honing is 2 jaar.

  Een afgesloten pot kan echter jaren lang bewaard worden


  Hoe bewaar ik mijn honing?

  De beste bewaartemperatuur is 12 graden. Een koele kelder dus. In de koelkast is het veel te koud. Bewaar de honing ook het  liefst op een donkere plaats. In onze moderne huizen voldoet een keukenkastje ook heel goed als bewaarplaats.

  Vermijd dat er zuurstof  bij de honing kan komen. Sluit de deksel daarom altijd direct na gebruik. Zo voorkom je vreemde geurren en vocht in de honing.


  Ik zie een wit laagje schuim boven in de pot met honing.

  Dit zijn luchtbelletjes. Honing bevat hele kleine luchtmoleculen. Deze zitten normaal opgesloten in de honing en kunnen na enige tijd boven komen drijven.

  Even doorroeren met een schoon mes. Kwalitatief is er niets mis met deze honing.


  Waarom kristalliseert honing?

  Kristalliseren of versuikeren is het proces van ontstaan en groei van kristallen in de honing. De reden is het overschrijden van het oplossend vermogen: de glucose kan niet meer opgelost blijven en gaat kristalen vormen.

  Honing met een hoog glucose gehalte kristalliseert sneller dan honing met een hoog fructose gehalte.


  Hoe krijg ik weer vloeibare honing als mijn honing is gekristalliseerd? 

  Plaats de pot in handwarm water of zet de pot enkele dagen op een niet te hete verwarming. Verwarm de honing nooit hoger dan 40 graden.

  Verwarm de honing NOOIT in een magnetron.


  Wat is de gemiddelde voedingswaarde van honing?

  De onderstaande voedingswaardevermelding zijn gemiddelde waarden, die gebaseerd zijn op de NEVO-tabel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.  Honing is een natuurproduct en er kunnen onder andere door de seizoenen, de oogsttijd en de bodemgesteldheid afwijkingen optreden in de gemiddelde waarden. De voedingswaardevermelding is volgens de EU richtlijnen niet verplicht voor honing.

  Gemiddelde voedingswaarde van honing per 100 gram:

  Energie: 1364 kJ / 321 kcal

  Vetten: 0 gram

  - waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram.

  Koolhydraten: 80 gram

  - waarvan suikers: 80 gram

  Vezels: 0 gram

  Eiwitten: 0,3 gram

  Zout:

  Vitaminen en minaralen:

  Vitamine B2: 0,03 mg

  Vitamine B6: 0,032 mg

  Vitamine C: 4 mg

  Natrium: 10 mg

  Kalium: 55 mg

  Calcium: 7 mg

  Fosfor: 4 mg

  IJzer: 0,8 mg

  Magnesium: 2 mg

  Koper: 0,02 mg

  Zink: 0,062 mg


Je bent misschien ook geïnteresseerd in