Neem contact op via WhatsApp

Sinaasappel cheesecake met citroenbloesemhoning met gekonfijte schil

Gepubliceerd 12-04-2019 21:02:28
Categorieën Recepten

Sinaasappel cheesecake met citroenbloesemhoning met gekonfijte schil

voor 10 personen.

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten:

200 g volkoren biscuits
60 g gesmolten roomboter
900 g roomkaas 
4  eieren
1 potje oranjebloesemhoning met gekonfijte schil (250 gram)
125 ml room 
2 cm geraspte verse gember
5 schijfjes sinaasappel
3 takjes lavendel

snufje zout

.

Verdere benodigdheden:

een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter 

een keukenmachine

bakpapier

een mixer

.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de volkoren biscuits in de keukenmachine fijn.

Bekleed de springvorm met het keukenpapier. 

Meng de biscuitkruimels met een snufje zout en de gesmolten roomboter.

Doe de biscuitskruimels in de springvorm en druk deze goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel.

Meng de rest van de ingrediënten door elkaar met een mixer.

Giet dit mengsel over de bodem van de springvorm,

Bak de taart in 1 tot 1 1/2 uur af. Houd de taart goed in gaten. De bovenkant mag een klein beetje karamel kleuren.

Zet de oven uit en de deur van de oven op een kiertje als de taart gebakken is. Laat de taart op deze manier nog minimaal een uur afkoelen.

Garneer de taart met sinaasappelschillen en de takjes lavendel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)