Wij zijn bereikbaar van 09.00 uur tot 21.00 uur

Noga

Gepubliceerd 06-08-2020 22:33:25
Categorieën Algemeen

Noga

In het eeuwen oude stadje Os de Balaguer heeft Torrens i Mel Alemany naam gemaakt met noga. Al vijf generaties maakt de familie ambachtelijke noga met honnig van de beste imkers.

De noga onderscheidt zich door een 19e eeuws recept, waardoor het de karakteristieke witte kleur heeft. Langzaam koken, lokale amandelen en geselecteerde rozemarijnhoning zijn onderdeel van het familiegeheim dat deze noga een bijzondere smaak geeft. 

De diverse nogasmaken zijn al verschillende keren bekroond met de Great Taste Awards, een oscarprijs in de wereld van delicatessen.

De harde torrò bestaat uit amandelen met honing. Dit mengsel wordt bij een constante temperatuur bereidt en er wordt eiwit als bindmiddel aan toegevoegd. Na afkoeling wordt het in plakken gesneden.

Bij de zachte torrò worden de afgekoelde blokken met amandelolie tot een taaie pasta vermalen. Dit wordt urenlang verhit en vervolgens tot een zacht homogeen mengsel geklopt met eiwit als bindmiddel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)