Neem contact op via WhatsApp

Luchtige honingtaart met mascarpone

Gepubliceerd 13-04-2019 21:25:58
Categorieën Recepten

Luchtige honingtaart met mascarpone

Benodigdheden:

Een springvorm of bakblik met een doorsnede van 20 centimeter 

Boter om in te vetten

4 eieren, op kamertemperatuur

125 gram poedersuiker

90 gram kastanjehoning of ericaheidehoning

150 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels boter; gesmolten in twee eetlepels water


Garnering

500 gram mascarpone

 eetlepel kastanjehoning of ericaheidehoning

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 °C, gasover stand 4.

Vet een bakvorm met een doorsnee van 20cm in met boter.
Klop de eieren en de suiker tot de massa licht en luchtig is en de suiker is opgelost.
Ga door met kloppen en giet de honing er geleidelijk, in een constant stroompje, in.
Zeef de bloem twee maal en zeef hem vervolgens door het ei- en honingmengsel.
Spatel het er snel door met een metalen lepel.
Spatel er vervolgens het boter- en watermengsel door. Giet het beslag in het taartblik.

Bak het beslag in 20-25 minuten goudbruin. De taart is gaar als het mes dat je erin steekt, er schoon uitkomt. 

Laat 5-8 minuten afkoelen in het bakblik en stort dan de taart op een rooster. 

Meng voor de vulling en de garnering de mascarpone met 2 eetlepels van de kastanjehoning.

Snijd de taart als hij is afgekoeld met een broodzaag horizontaal in tweeën. Leg het onderste deel op een schaal en verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Leg het bovenste deel erop en verdeel daar de rest van het mengel over. 

Giet de rest van de honing in mooie krullen over de taart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)