Laatste blogartikelen
Blog categoriën
-
Algemeen (3)
Algemene blogs en blogs die niet in een specieke categorie passen. -
Recepten (9)
Een verzameling van diverse recepten met een gemeenschappelijke deler, namelijk honing. -
Propolis (3)
Blogs over propolis het natuurlijk antibioticum uit de bijenkast. -
Bee’s wrap (1)
Blogs over bee’s wrap het herbruikbare, duurzame alternatief voor huishoud- en aluminiumfolie.
Search on blog
Hulp nodig?
Gekaramelliseerde witlof
Gepubliceerd
13-04-2019 21:49:21
Categorieën
Recepten
4-8 struikjes witlof
1 eetl kastanjehoning / ericaheidehoning per struik
zeezout
1-1,5 dl groentebouillon of water
een goede balsamicoazijn om mee te besprenkelen
Bereidingswijze:
Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden.
Leg ze met de snijkant boven in een ruime koekenpan. Besprenkel de snijvlakken met de honing.
Giet de groentebouillon of het water er bij.
Leg de deksel op de pan en laat de witlof ongeveer 20 minuten smoren op een matig vuur.
Besprenkel met balsamicoazijn.
Tip: Kan ook in een stoompan bereid worden. Doe in dat geval de groentebouillon onder in de pan. De witlof blijft dan droger en knappiger.
Bron: Het gouden honingboek - Erica Bänziger