Gekaramelliseerde witlof

Gepubliceerd 13-04-2019 21:49:21
Categorieën Recepten

Gekaramelliseerde witlof
Ingrediënten:

-8 struikjes witlof

1 eetl kastanjehoning / ericaheidehoning per struik

zeezout

1-1,5 dl groentebouillon of water

een goede balsamicoazijn om mee te besprenkelen

Bereidingswijze:

Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden.
Leg ze met de snijkant boven in een ruime koekenpan. Besprenkel de snijvlakken met de honing.
Giet de groentebouillon of het water er bij. 
Leg de deksel op de pan en laat de witlof ongeveer 20 minuten smoren op een matig vuur.
Besprenkel met balsamicoazijn.

Tip: Kan ook in een stoompan bereid worden. Doe in dat geval de groentebouillon onder in de pan. De witlof blijft dan droger en knappiger.

Bron: 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)