Cheesecake gemaakt citroenbloesemhoning met gekonfijte citroenschil

Gepubliceerd 13-04-2019 16:10:31
Categorieën Recepten

Cheesecake gemaakt  citroenbloesemhoning  met gekonfijte citroenschil

Ingrediënten:

1 doos bastognekoeken

75 gram roomboter

3 eetlepels bloem

een half potje citroenbloesemhoning met gekonfijte citroenschil (potje van 250 gram)

1/2 theelepeltje vanillepoeder

5 eieren

2 eierdooiers

2 deciliter slagroom

1250 gram roomkaas

440 gram suiker

bakje rood fruit, bijvoorbeeld frambozen.

Verdere benodigdheden:

een springvorm

een keukenmachine

bakpapier

Bereidingswijze:

Bekleed de springvorm met het keukenpapier.

Smelt de boter en verkruimel de Bastogne koeken in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe totdat er een stevige massa ontstaat. Duw de koekbodem in een bakvorm, druk deze flink aan bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel en laat een uur opstijven in de koelkast.

Vervolgens de roomkaas en overige ingrediënten mengen in een mengkom en bovenop de koekbodem gieten en het geheel 10 minuten op 110 graden afbakken. Hierna 30 minuten op 95 graden. Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de koelkast en snij er vervolgens punten van. Bedruip de cheescake met wat extra honing.

Serveertip:
Maak van rood fruit of ander zacht fruit een mooie compote voor erbij. Dit kan heel simpel door wat water en suiker te verwarmen in een pan samen met wat roodfruit en dit even goed door te koken. Voeg eventueel een eetlepel acaciahoning toe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

 (met http://)