Gerolde bijenwaskaarsen
  • Gerolde bijenwaskaarsen

Bijenwaskaarsen - gerolde

€ 2,30

Handgerolde kaars van 100% zuivere bijenwas. Verspreiden een heerlijke geur en geven een warm licht.

Gewicht ongeveer 58 gram, lengte ongeveer 20 centimeter, omtrek ongeveer 9 centimeter. (per stuk, handgemaakt product: gewicht en afmeting kunnen daardoor iets afwijken)

Per drie voor slechts €6,00

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Aantal
Aantal

Een brandende kaars is een levend licht en heeft aandacht en verzorging nodig. Laat kaarsen in verband met de veiligheid niet zonder toezicht branden en zet ze niet te dicht bij elkaar. Laat kinderen en dieren niet alleen in een ruimte waar een kaars brandt.

- Let op dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn.
- Vermijdt tocht; kaarsen gaan daardoor roeten of druipen en branden onregelmatig of scheef af.
- Als een kaars scheef afbrandt kunt u de brandende lont voorzichtig opzij buigen.
- om mooi en gelijkmatig op te branden is het (vooral bij dikkere kaarsen) belangrijk dat iedere keer de hele oppervlakte    vloeibaar is, laat de kaars daarom lang genoeg branden.
- Een te hoge rand (rondom het lont) kan ervoor zorgen dat de kaars minder mooi gaat branden. De rand kan dan het beste als de kaars net uit is en de bijenwas nog een beetje warm aanvoelt worden afgesneden.
- De ideale lengte voor een lont is circa 1 cm. Een langere lont kan gaan roeten; als het nodig is kort de lont dan in met een schaar.
- Plaats de kaars niet in de felle zon of bij een warmtebron zoals een kachel.
- Om de kaars te doven kunt u de lont in de vloeibare was van de brandende kaars dopen en hem daarna weer recht zetten; dit voorkomt het nasmeulen bij het uitgaan van de kaars en hij is gemakkelijker weer aan te steken.

Bij bijenwaskaarsen kan na verloop van tijd en bij lagere temperaturen een witte uitslag ontstaan op het kaarsoppervlak. Dit is een natuurlijk proces dat in feite de echtheid van de bijenwas onderstreept. De witte uitslag kan gemakkelijk verwijderd worden met een zachte doek.

BW-GKA -010
8 Items

Specifieke referenties

ean13
7445919998957